Nultolerantie ?

Nultolerantie

Nultolerantie beleid is een beleid waarbij er geen alcohol toegestaan is voor bestuurders die onder een bepaalde leeftijd zijn of pas recent hun rijbewijs hebben behaald. Dit betekent dat als je onder deze groep bestuurders valt, je geen alcohol mag hebben gedronken voordat je gaat rijden.

In sommige landen, zoals België, Duitsland, Nederland en Frankrijk, is er een nultolerantiebeleid voor beginnende bestuurders. Dit betekent dat als je onder de leeftijd van 21 bent of pas recent je rijbewijs hebt behaald, je geen alcohol mag hebben gedronken voordat je gaat rijden, anders kan je worden beboet of je rijbewijs worden ingetrokken. Alsook is nultolerantie van toepassing voor taxi, buschauffeurs, etc (bij vervoer van derden voor professionele doeleinden).

Het doel van nultolerantiebeleid is om de verkeersveiligheid te verhogen door jonge of beginnende bestuurders te beschermen tegen de gevaren van rijden onder invloed van alcohol. Het is ook bedoeld om jonge bestuurders te helpen verantwoordelijke gewoonten te ontwikkelen op het gebied van alcoholgebruik en rijden.

Het is belangrijk om te weten dat het nultolerantiebeleid in elk land kan variëren en het is daarom aan te raden om de specifieke wetten en regels in jouw land te controleren.

Reading next

Wat mag je maximaal blazen?

Leave a comment

All comments are moderated before being published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Fast delivery

We ship quickly and sustainably. Our products are packed securely so that they arrive in perfect condition.

Excellent customer service

Our customer service is ready to help quickly, professionally and friendly,
this 24/7 x 365

Secure payment & privacy

Secure payment (SSL encryption) and protection of personal data are our top priority.