Waarom bedrijven alcoholtesters zouden moeten inzetten om personeel te controleren

Waarom bedrijven alcoholtesters zouden moeten inzetten om personeel te controleren

Wanneer het gaat om de veiligheid en het welzijn van werknemers, nemen veel bedrijven preventieve maatregelen om risico's te minimaliseren. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer bedrijven alcoholtesters kopen om hun werknemers te controleren op alcoholgebruik op de werkplek.

Hier zijn enkele redenen waarom bedrijven het inzetten van alcoholtesters zouden moeten overwegen:

1. Verminder het risico op ongevallen

Het is een bekend feit dat alcoholgebruik het vermogen om te presteren aanzienlijk kan beïnvloeden. In sommige gevallen kan dit leiden tot ongevallen op de werkplek. Het gebruik van alcoholtesters kan helpen om het risico op ongevallen te verminderen door ervoor te zorgen dat werknemers niet onder invloed zijn tijdens het werk.

2. Verhoog de productiviteit

Werknemers die onder invloed zijn van alcohol zijn niet alleen meer vatbaar voor ongevallen, maar hebben ook de neiging om minder productief te zijn. Het gebruik van alcoholtesters kan helpen om de productiviteit te verhogen door ervoor te zorgen dat werknemers zich op hun werk concentreren en hun taken efficiënt uitvoeren.

3. Zorg voor een veilige werkomgeving

Aanwezigheid van werknemers die onder invloed zijn van alcohol kan een gevaar zijn voor andere werknemers op de werkplek. Het gebruik van alcoholtesters kan helpen om een veilige werkomgeving te creëren door te voorkomen dat werknemers onder invloed aan het werk gaan.

4. Voorkom reputatieschade

Wanneer er een ongeval of incident plaatsvindt als gevolg van alcoholgebruik op de werkplek, kan dit de reputatie van het bedrijf schaden. Het gebruik van alcoholtesters kan helpen om dit te voorkomen door ervoor te zorgen dat werknemers onder invloed geen werk doen en de veiligheid op de werkplek niet in gevaar brengen.

5. Voldoe aan regelgeving

Sommige sectoren, zoals de bouw of het transport, hebben strikte regelgevingen als het gaat om alcoholgebruik op de werkplek. Het gebruik van alcoholtesters kan helpen om te voldoen aan deze regelgeving en ervoor te zorgen dat het bedrijf geen boetes of sancties krijgt vanwege het niet naleven van deze voorschriften.

Conclusie

Het gebruik van alcoholtesters kan helpen om de veiligheid en het welzijn van werknemers te waarborgen, de productiviteit te verhogen en reputatieschade te voorkomen. Als bedrijf is het belangrijk om te overwegen om alcoholtesters aan te schaffen om te kunnen checken of werknemers niet onder invloed zijn tijdens het werk.

Reading next

AlcoSafe
Het tegengaan van alcoholmisbruik met behulp van alcoholtesters

Leave a comment

All comments are moderated before being published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Fast delivery

We ship quickly and sustainably. Our products are packed securely so that they arrive in perfect condition.

Excellent customer service

Our customer service is ready to help quickly, professionally and friendly,
this 24/7 x 365

Secure payment & privacy

Secure payment (SSL encryption) and protection of personal data are our top priority.