Hoeveel promille is 3 bier?

Het alcoholgehalte in bier varieert afhankelijk van het merk en type bier. Gemiddeld bevat een volle pint (0,57 liter) bier met een alcoholgehalte van 5% ongeveer 8 gram alcohol.

Om te bepalen hoeveel promille 3 bier zou zijn, zou je eerst moeten weten hoeveel alcohol er in elk bier zit. Aangezien er geen specifieke informatie is over het type bier dat je gebruikt, kan ik alleen een schatting geven op basis van een gemiddeld bier met 5% alcohol.

Als we aannemen dat elk bier een volle pint is met een alcoholgehalte van 5%, dan zou 3 bier ongeveer 24 gram alcohol bevatten. Om dit om te rekenen naar promille, zou je het aantal gram alcohol moeten delen door het aantal liter bloed in het lichaam. Een volwassen man heeft ongeveer 5,5 liter bloed en een volwassen vrouw heeft ongeveer 4,5 liter bloed.

Dus als we aannemen dat een volwassen man 3 bier met 5% alcohol drinkt, zou het alcoholgehalte in zijn bloed ongeveer 0,44 promille zijn.

Het is belangrijk om te weten dat dit een schatting is en dat de hoeveelheid alcohol die iemand kan consumeren kan variëren afhankelijk van veel factoren zoals gewicht, geslacht, leeftijd, medicijngebruik en zelfs de tijdsduur van de consumptie. Bovendien is het ook belangrijk om te weten dat de legale limiet voor alcoholgehalte in het bloed in veel landen rond de 0,05 promille ligt, en in sommige landen rond de 0,08 BAC.

Reading next

Promille vs BAC: het verschil en hoeveel promille is 1 BAC
Wat als je moet blazen?

Leave a comment

All comments are moderated before being published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Fast delivery

We ship quickly and sustainably. Our products are packed securely so that they arrive in perfect condition.

Excellent customer service

Our customer service is ready to help quickly, professionally and friendly,
this 24/7 x 365

Secure payment & privacy

Secure payment (SSL encryption) and protection of personal data are our top priority.