Hoe accuraat is een alcoholmeter?

Alcoholtester

Alcoholmeters, ook wel bekend als blaastestapparaten, zijn instrumenten die worden gebruikt om het alcoholgehalte in de adem te meten. De nauwkeurigheid van deze apparaten kan variëren afhankelijk van verschillende factoren.

De meest gebruikte alcoholmeters zijn de zogeheten "draagbare" alcoholmeters die worden gebruikt bij verkeerscontroles en in de privésfeer. deze zijn echter vaak minder nauwkeurig dan professionele alcoholmeters die in politie- en ziekenhuisomgevingen worden gebruikt. Dit komt omdat professionele alcoholmeters vaak worden onderhouden en gekalibreerd, terwijl draagbare alcoholmeters dat vaak niet zijn.

Er zijn echter ook andere factoren die de nauwkeurigheid van een alcoholmeter kunnen beïnvloeden, zoals de manier waarop de test wordt uitgevoerd, de gebruiker van de test en de specifieke eigenschappen van het apparaat.

Bijvoorbeeld, het gebruik van een alcoholmeter kan beïnvloed worden door de ademtemperatuur of het gebruik van bepaalde producten zoals mondspoelmiddelen of ademmintjes. Ook het niet correct uitvoeren van de test, zoals het niet wachten op 20 minuten na het eten of roken, kan een invloed hebben op de nauwkeurigheid.

Het is daarom belangrijk om altijd te controleren of een alcoholmeter goed is onderhouden en gekalibreerd en om de test op de juiste manier uit te voeren. Als er twijfels zijn over de nauwkeurigheid van een alcoholmeter, is het aan te raden om een tweede test uit te voeren met een ander apparaat of een bloedtest te doen.

AlcoSafe garandeert de nauwkeurigheid van onze alcoholmeters wanneer u regelmatig een onderhoud en een kalibratie laat doen door ons. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw resultaten betrouwbaar zijn.

Reading next

Promille vs BAC: het verschil en hoeveel promille is 1 BAC

Leave a comment

All comments are moderated before being published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Fast delivery

We ship quickly and sustainably. Our products are packed securely so that they arrive in perfect condition.

Excellent customer service

Our customer service is ready to help quickly, professionally and friendly,
this 24/7 x 365

Secure payment & privacy

Secure payment (SSL encryption) and protection of personal data are our top priority.