Wat mag je maximaal blazen?

Wat mag je maximaal blazen?

De maximale hoeveelheid alcohol die je mag hebben in je bloed wanneer je achter het stuur zit varieert per land. In veel landen ligt de limiet rond de 0,05% of 0,08% alcohol in bloed (BAC).

In België, de limiet is 0,05% BAC voor bestuurders van motorvoertuigen en 0,02% BAC voor bestuurders van motorfietsen en bromfietsen.

In Frankrijk, de limiet is 0,5 gram per liter bloed (0,5 g/l) voor bestuurders van motorvoertuigen en 0,2 gram per liter bloed (0,2 g/l) voor bestuurders van motorfietsen en bromfietsen.

In Nederland, de limiet is 0,5 gram per liter bloed (0,5 g/l) voor bestuurders van motorvoertuigen en 0,2 gram per liter bloed (0,2 g/l) voor bestuurders van motorfietsen en bromfietsen.

In Duitsland, de limiet is 0,5 gram per liter bloed (0,5 g/l) voor bestuurders van motorvoertuigen en 0,3 gram per liter bloed (0,3 g/l) voor bestuurders van motorfietsen en bromfietsen.

In Italië, de limiet is 0,5 gram per liter bloed (0,5 g/l) voor bestuurders van motorvoertuigen en 0,2 gram per liter bloed (0,2 g/l) voor bestuurders van motorfietsen en bromfietsen.

Het is belangrijk om te weten dat in sommige landen, zoals België, Duitsland, Nederland en Frankrijk, er strengere regels zijn voor beginnende bestuurders, zoals jonge bestuurders en bestuurders die pas recent hun rijbewijs hebben behaald. Voor deze groep bestuurders geldt vaak een nul-tolerantiebeleid, dit betekent dat zij geen alcohol mogen hebben gedronken voor het rijden.

Pas ook op als je een professioneel beroep uitoefent als taxi, buschauffeur, etc. zijn de regels nog strenger (= 0,2 gram per liter bloed (0,2 g/l) of nultolerantie).

En lire plus

Hoe duur is een boete voor dronken rijden?
Nultolerantie

Laisser un commentaire

Tous les commentaires sont modérés avant d'être publiés.

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.

Livraison rapide

Nous expédions rapidement et durablement. Nos produits sont emballés en toute sécurité afin qu'ils arrivent en parfait état.

Excellent service client

Notre service client est prêt à vous aider rapidement, professionnellement et amicalement,
ce 24/7 x 365

Paiement sécurisé et confidentialité

Le paiement sécurisé (cryptage SSL) et la protection des données personnelles sont notre priorité absolue.