Hoe duur is een boete voor dronken rijden?

Hoe duur is een boete voor dronken rijden?

De boete voor dronken rijden varieert per land:

  • In België, de boete voor dronken rijden kan variëren van € 800 tot € 10.000 en in sommige gevallen kan een gevangenisstraf worden opgelegd. Ook rijverbod kan worden opgelegd vanaf 3 maanden tot 5 jaar.

  • In Frankrijk, de boete voor dronken rijden begint bij € 135 en kan oplopen tot € 4.500. Daarnaast kan een rijverbod worden opgelegd vanaf 3 maanden tot 2 jaar.

  • In Nederland, de boete voor dronken rijden begint bij € 400 en kan oplopen tot € 4.500 en een rijverbod van minimum 3 maanden.

  • In Duitsland, de boete voor dronken rijden begint bij € 500 en kan oplopen tot € 5000 en een rijverbod van minimum 3 maanden.

  • In Italië, de boete voor dronken rijden begint bij € 500 en kan oplopen tot € 10.000 en een rijverbod van minimum 3 maanden.

Het is belangrijk om te weten dat de boetes voor dronken rijden in deze landen zeer hoog zijn en de gevolgen van dronken rijden ernstige gevolgen kunnen hebben voor de bestuurder, zoals een gevangenisstraf, rijverbod en zelfs de verlies van de rijbevoegdheid. Bovendien kan dronken rijden ook leiden tot verwondingen of zelfs de dood van andere weggebruikers en jezelf.

En lire plus

Wegwerpalcoholtesters?
Wat mag je maximaal blazen?

Laisser un commentaire

Tous les commentaires sont modérés avant d'être publiés.

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.

Livraison rapide

Nous expédions rapidement et durablement. Nos produits sont emballés en toute sécurité afin qu'ils arrivent en parfait état.

Excellent service client

Notre service client est prêt à vous aider rapidement, professionnellement et amicalement,
ce 24/7 x 365

Paiement sécurisé et confidentialité

Le paiement sécurisé (cryptage SSL) et la protection des données personnelles sont notre priorité absolue.