Hoeveel promille is 3 bier?

Het alcoholgehalte in bier varieert afhankelijk van het merk en type bier. Gemiddeld bevat een volle pint (0,57 liter) bier met een alcoholgehalte van 5% ongeveer 8 gram alcohol.

Om te bepalen hoeveel promille 3 bier zou zijn, zou je eerst moeten weten hoeveel alcohol er in elk bier zit. Aangezien er geen specifieke informatie is over het type bier dat je gebruikt, kan ik alleen een schatting geven op basis van een gemiddeld bier met 5% alcohol.

Als we aannemen dat elk bier een volle pint is met een alcoholgehalte van 5%, dan zou 3 bier ongeveer 24 gram alcohol bevatten. Om dit om te rekenen naar promille, zou je het aantal gram alcohol moeten delen door het aantal liter bloed in het lichaam. Een volwassen man heeft ongeveer 5,5 liter bloed en een volwassen vrouw heeft ongeveer 4,5 liter bloed.

Dus als we aannemen dat een volwassen man 3 bier met 5% alcohol drinkt, zou het alcoholgehalte in zijn bloed ongeveer 0,44 promille zijn.

Het is belangrijk om te weten dat dit een schatting is en dat de hoeveelheid alcohol die iemand kan consumeren kan variëren afhankelijk van veel factoren zoals gewicht, geslacht, leeftijd, medicijngebruik en zelfs de tijdsduur van de consumptie. Bovendien is het ook belangrijk om te weten dat de legale limiet voor alcoholgehalte in het bloed in veel landen rond de 0,05 promille ligt, en in sommige landen rond de 0,08 BAC.

En lire plus

Promille vs BAC: het verschil en hoeveel promille is 1 BAC
Wat als je moet blazen?

Laisser un commentaire

Tous les commentaires sont modérés avant d'être publiés.

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.

Livraison rapide

Nous expédions rapidement et durablement. Nos produits sont emballés en toute sécurité afin qu'ils arrivent en parfait état.

Excellent service client

Notre service client est prêt à vous aider rapidement, professionnellement et amicalement,
ce 24/7 x 365

Paiement sécurisé et confidentialité

Le paiement sécurisé (cryptage SSL) et la protection des données personnelles sont notre priorité absolue.