Hoe accuraat is een alcoholmeter?

Alcoholtester

Alcoholmeters, ook wel bekend als blaastestapparaten, zijn instrumenten die worden gebruikt om het alcoholgehalte in de adem te meten. De nauwkeurigheid van deze apparaten kan variëren afhankelijk van verschillende factoren.

De meest gebruikte alcoholmeters zijn de zogeheten "draagbare" alcoholmeters die worden gebruikt bij verkeerscontroles en in de privésfeer. deze zijn echter vaak minder nauwkeurig dan professionele alcoholmeters die in politie- en ziekenhuisomgevingen worden gebruikt. Dit komt omdat professionele alcoholmeters vaak worden onderhouden en gekalibreerd, terwijl draagbare alcoholmeters dat vaak niet zijn.

Er zijn echter ook andere factoren die de nauwkeurigheid van een alcoholmeter kunnen beïnvloeden, zoals de manier waarop de test wordt uitgevoerd, de gebruiker van de test en de specifieke eigenschappen van het apparaat.

Bijvoorbeeld, het gebruik van een alcoholmeter kan beïnvloed worden door de ademtemperatuur of het gebruik van bepaalde producten zoals mondspoelmiddelen of ademmintjes. Ook het niet correct uitvoeren van de test, zoals het niet wachten op 20 minuten na het eten of roken, kan een invloed hebben op de nauwkeurigheid.

Het is daarom belangrijk om altijd te controleren of een alcoholmeter goed is onderhouden en gekalibreerd en om de test op de juiste manier uit te voeren. Als er twijfels zijn over de nauwkeurigheid van een alcoholmeter, is het aan te raden om een tweede test uit te voeren met een ander apparaat of een bloedtest te doen.

AlcoSafe garandeert de nauwkeurigheid van onze alcoholmeters wanneer u regelmatig een onderhoud en een kalibratie laat doen door ons. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw resultaten betrouwbaar zijn.

En lire plus

Promille vs BAC: het verschil en hoeveel promille is 1 BAC

Laisser un commentaire

Tous les commentaires sont modérés avant d'être publiés.

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.

Livraison rapide

Nous expédions rapidement et durablement. Nos produits sont emballés en toute sécurité afin qu'ils arrivent en parfait état.

Excellent service client

Notre service client est prêt à vous aider rapidement, professionnellement et amicalement,
ce 24/7 x 365

Paiement sécurisé et confidentialité

Le paiement sécurisé (cryptage SSL) et la protection des données personnelles sont notre priorité absolue.