Alcoholtest Frankrijk verplicht?

Alcoholtest Frankrijk verplicht?

In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtest te doen als je wordt aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De politie kan een alcoholtest uitvoeren tijdens een verkeerscontrole of na een ongeval. Als de test aantoont dat je te veel alcohol hebt gedronken, kun je worden gearresteerd en vervolgd voor rijden onder invloed.

De legale limiet voor alcoholgehalte in het bloed in Frankrijk is 0,5 gram per liter (0,5 g/l) voor bestuurders van motorvoertuigen en 0,2 gram per liter (0,2 g/l) voor bestuurders van motorfietsen en bromfietsen. Dit is lager dan de limiet in sommige andere landen.

In Frankrijk zijn er ook strengere regels voor beginnende bestuurders, zoals jonge bestuurders en bestuurders die pas recent hun rijbewijs hebben behaald. Voor deze groep bestuurders geldt een nul-tolerantiebeleid, dit betekent dat zij geen alcohol mogen hebben gedronken voor het rijden.

Het is ook belangrijk om te weten dat de Franse wetgeving ook bepaalt dat de politie de verplichting heeft om een alcoholtest te doen bij verdenking van rijden onder invloed, het weigeren van een test kan leiden tot ernstige gevolgen zoals boetes, gevangenisstraf, of zelfs het verliezen van de rijbevoegdheid.

De wegwerptesters (twee stuks) zijn in principe nog verplicht maar hier zal men geen boete voor geven indien u deze niet kan voorleggen.

En lire plus

Wegwerpalcoholtesters?

Laisser un commentaire

Tous les commentaires sont modérés avant d'être publiés.

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.

Livraison rapide

Nous expédions rapidement et durablement. Nos produits sont emballés en toute sécurité afin qu'ils arrivent en parfait état.

Excellent service client

Notre service client est prêt à vous aider rapidement, professionnellement et amicalement,
ce 24/7 x 365

Paiement sécurisé et confidentialité

Le paiement sécurisé (cryptage SSL) et la protection des données personnelles sont notre priorité absolue.