Alcoholtest Frankrijk verplicht?

Alcoholtest Frankrijk verplicht?

In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtest te ondergaan als je wordt aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De politie kan een alcoholtest uitvoeren tijdens een verkeerscontrole of na een ongeval. Als de test aantoont dat je te veel alcohol hebt gedronken, kun je worden gearresteerd en vervolgd voor rijden onder invloed.

De legale limiet voor alcoholgehalte in het bloed in Frankrijk is 0,5‰ BAC voor bestuurders van motorvoertuigen en 0,2‰ BAC voor bestuurders van motorfietsen en bromfietsen. Dit is lager dan de limiet in sommige andere landen.

In Frankrijk zijn er ook strengere regels voor beginnende bestuurders, zoals jonge bestuurders en bestuurders die pas recent hun rijbewijs hebben behaald. Voor deze groep bestuurders geldt een nul-tolerantiebeleid, dit betekent dat zij geen alcohol mogen hebben gedronken voor het rijden.

Het is ook belangrijk om te weten dat de Franse wetgeving ook bepaalt dat de politie de verplichting heeft om een alcoholtest te doen bij verdenking van rijden onder invloed, het weigeren van een test kan leiden tot ernstige gevolgen zoals boetes, gevangenisstraf, of zelfs het verliezen van de rijbevoegdheid.

De wegwerptesters (met een NF keurmerk en binnen de vervaldatum vermeld op de verpakking) (twee stuks) zijn in principe nog verplicht maar hier zal men geen boete voor geven indien u deze niet kan voorleggen.

Volgende lezen

Wegwerpalcoholtesters?

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Snelle levering

Wij verzenden snel en duurzaam. Onze producten worden veilig verpakt zodat ze perfecte aankomen.

Uitstekende klantendienst

Onze klantendienst staat klaar om snel te helpen, professioneel en vriendelijk,
dit 24/7 x 365

Veilige betaling & privacy

Veilige betaling (SSL-encryptie) en bescherming van persoonlijke gegevens zijn onze top prioriteit.