Alcoholcontrole

Belangrijke wijzigingen in alcoholcontrolebeleid

Belangrijke wijzigingen in alcoholcontrolebeleid
Vanaf 1 mei ondergaat het beleid rond alcoholcontroles een belangrijke wijziging. Autobestuurders zullen niet langer worden verzocht om 15 minuten te wachten voordat ze een ademtest afleggen. Deze wachttijd was ooit bedoeld om het effect van 'mondalcohol' te verminderen - de resterende alcohol die nog in de mond aanwezig kan zijn kort na het drinken, wat de resultaten van de blaastest kan beïnvloeden. Volgens de FOD Mobiliteit zijn de nieuwste apparaten nu in staat om mondalcohol automatisch te detecteren en te neutraliseren, waardoor de noodzaak van een wachttijd is komen te vervallen. Vanaf juli wordt tevens het minimumvolume van uitgeademde lucht verlaagd van 1,9 naar 1,2 liter. Dit heeft als doel het aantal keren te verminderen dat de politie een arts moet inschakelen voor het afnemen van een bloedstaal, met name wanneer het minimumvolume niet wordt bereikt. Deze maatregelen zijn ontworpen om de efficiëntie van de blaastests te vergroten, waardoor de politie meer controles kan uitvoeren binnen dezelfde tijdsperiode. Dit zal niet alleen bijdragen aan een verhoogde verkeersveiligheid, maar ook aan een effectievere aanpak van alcoholgerelateerde risico's op de weg.

En lire plus

Nieuwe Wet in België: Kwartier Uitstel Vragen bij Alcoholcontrole Verboden!

Laisser un commentaire

Tous les commentaires sont modérés avant d'être publiés.

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.

Livraison rapide

Nous expédions rapidement et durablement. Nos produits sont emballés en toute sécurité afin qu'ils arrivent en parfait état.

Excellent service client

Notre service client est prêt à vous aider rapidement, professionnellement et amicalement,
ce 24/7 x 365

Paiement sécurisé et confidentialité

Le paiement sécurisé (cryptage SSL) et la protection des données personnelles sont notre priorité absolue.