Nultolerantie ?

Nultolerantie

Nultolerantie beleid is een beleid waarbij er geen alcohol toegestaan is voor bestuurders die onder een bepaalde leeftijd zijn of pas recent hun rijbewijs hebben behaald. Dit betekent dat als je onder deze groep bestuurders valt, je geen alcohol mag hebben gedronken voordat je gaat rijden.

In sommige landen, zoals België, Duitsland, Nederland en Frankrijk, is er een nultolerantiebeleid voor beginnende bestuurders. Dit betekent dat als je onder de leeftijd van 21 bent of pas recent je rijbewijs hebt behaald, je geen alcohol mag hebben gedronken voordat je gaat rijden, anders kan je worden beboet of je rijbewijs worden ingetrokken. Alsook is nultolerantie van toepassing voor taxi, buschauffeurs, etc (bij vervoer van derden voor professionele doeleinden).

Het doel van nultolerantiebeleid is om de verkeersveiligheid te verhogen door jonge of beginnende bestuurders te beschermen tegen de gevaren van rijden onder invloed van alcohol. Het is ook bedoeld om jonge bestuurders te helpen verantwoordelijke gewoonten te ontwikkelen op het gebied van alcoholgebruik en rijden.

Het is belangrijk om te weten dat het nultolerantiebeleid in elk land kan variëren en het is daarom aan te raden om de specifieke wetten en regels in jouw land te controleren.

Volgende lezen

Wat mag je maximaal blazen?
AlcoSafe

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Snelle levering

Wij verzenden snel en duurzaam. Onze producten worden veilig verpakt zodat ze perfecte aankomen.

Uitstekende klantendienst

Onze klantendienst staat klaar om snel te helpen, professioneel en vriendelijk,
dit 24/7 x 365

Veilige betaling & privacy

Veilige betaling (SSL-encryptie) en bescherming van persoonlijke gegevens zijn onze top prioriteit.