Hoeveel promille is 3 biertjes?

Het alcoholgehalte in bier varieert afhankelijk van het merk en type bier. Gemiddeld bevat een volle pint (0,57 liter) bier met een alcoholgehalte van 5% ongeveer 8 gram alcohol.

Om te bepalen hoeveel promille 3 biertjes zou zijn, zou je eerst moeten weten hoeveel alcohol er in elk bier zit. Aangezien er geen specifieke informatie is over het type bier dat je gebruikt, kan ik alleen een schatting geven op basis van een gemiddeld bier met 5% alcohol.

Als we aannemen dat elk bier een volle pint is met een alcoholgehalte van 5%, dan zou 3 bieren ongeveer 24 gram alcohol bevatten. Om dit om te rekenen naar promille, zou je het aantal gram alcohol moeten delen door het aantal liter bloed in het lichaam. Een volwassen man heeft ongeveer 5,5 liter bloed en een volwassen vrouw heeft ongeveer 4,5 liter bloed.

Dus als we aannemen dat een volwassen man 3 bieren met 5% alcohol drinkt, zou het alcoholgehalte in zijn bloed ongeveer 0,44 promille zijn.

Het is belangrijk om te weten dat dit een schatting is en dat de hoeveelheid alcohol die iemand kan consumeren kan variëren afhankelijk van veel factoren zoals gewicht, geslacht, leeftijd, medicijngebruik en zelfs de tijdsduur van de consumptie. Bovendien is het ook belangrijk om te weten dat de legale limiet voor alcoholgehalte in het bloed in veel landen op 0.5‰ (promille) ligt, op enkele uitzonderingen na.

Volgende lezen

Promille versus mg/l: het verschil uitgelegd
Wat als je moet blazen?

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Snelle levering

Wij verzenden snel en duurzaam. Onze producten worden veilig verpakt zodat ze perfecte aankomen.

Uitstekende klantendienst

Onze klantendienst staat klaar om snel te helpen, professioneel en vriendelijk,
dit 24/7 x 365

Veilige betaling & privacy

Veilige betaling (SSL-encryptie) en bescherming van persoonlijke gegevens zijn onze top prioriteit.