Fietser waarschuwt bestuurders voor alcoholcontrole...

Fietser waarschuwt bestuurders voor alcoholcontrole...
ANTWERPEN -

De politie van Antwerpen kliste de voorbije nacht een fietser die in de buurt van een alcoholcontrole de automobilisten waarschuwde. Opvallend: de man had zélf te veel gedronken om zijn fiets te mogen besturen. Bij een andere controle in Antwerpen vluchtte een automobilist weg en kwam het tot een achtervolging aan 190 km per uur, tot in Turnhout.

De voorbije nacht hield de politie op twee plaatsen in Antwerpen alcoholcontroles: aan de Plantin en Moretuslei, en aan de Noordersingel. 1682 bestuurders werden gecontroleerd en 2,5 % van hen had te veel gedronken, dat is dus één chauffeur op de veertig.

In het eerste deel van de nacht controleerde Lokale Politie Antwerpen aan de Plantin en Moretuslei, ter hoogte van het Ooststation. Daar reden 1301 auto’s langs de controlepost. 22 bestuurders waren onder invloed. Na middernacht werden nog 381 bestuurders gecontroleerd aan de Noordersingel, in de buurt van Park Spoor Oost. Hier werden er 21 betrapt op het rijden onder invloed

De agenten zagen aan de Noordersingel dat een fietser de actie wilde tegenwerken. Hij reed van het fietspad op de rijbaan en begon bestuurders te waarschuwen dat er een alcoholcontrole aan de gang was. Die fietser mocht ook blazen. Hij is één van de bestuurders die een positieve ademtest aflegde.

Nog tijdens de controle aan de Noordersingel negeerde een bestuurder het bevel van de politie om te stoppen. De politie reed achter de bestuurder aan en achtervolgde hem over de E313 naar de E34. Tijdens de achtervolging werden snelheden gemeten van meer dan 190 km per uur. Uiteindelijk kon het voertuig met de hulp van de politie van Turnhout gestopt worden op de afrit van Turnhout Centrum. De bestuurder werd overmeesterd en gearresteerd, maar de passagier kon vluchten. Er werd in de omgeving met speurhonden gezocht naar de tweede persoon, maar zonder resultaat. Zowel het voertuig als de vluchtende bestuurder werden overgebracht naar Antwerpen voor verder onderzoek.

(Bron: Nieuwsblad van 2/10/2016)

Volgende lezen

134 chauffeurs per dag krijgen rijverbod
Nog nooit zo vroeg BOB controles

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Snelle levering

Wij verzenden snel en duurzaam. Onze producten worden veilig verpakt zodat ze perfecte aankomen.

Uitstekende klantendienst

Onze klantendienst staat klaar om snel te helpen, professioneel en vriendelijk,
dit 24/7 x 365

Veilige betaling & privacy

Veilige betaling (SSL-encryptie) en bescherming van persoonlijke gegevens zijn onze top prioriteit.