Alcoholcontrole

Belangrijke wijzigingen in alcoholcontrolebeleid

Belangrijke wijzigingen in alcoholcontrolebeleid
Vanaf 1 mei ondergaat het beleid rond alcoholcontroles een belangrijke wijziging. Autobestuurders zullen niet langer worden verzocht om 15 minuten te wachten voordat ze een ademtest afleggen. Deze wachttijd was ooit bedoeld om het effect van 'mondalcohol' te verminderen - de resterende alcohol die nog in de mond aanwezig kan zijn kort na het drinken, wat de resultaten van de blaastest kan beïnvloeden. Volgens de FOD Mobiliteit zijn de nieuwste apparaten nu in staat om mondalcohol automatisch te detecteren en te neutraliseren, waardoor de noodzaak van een wachttijd is komen te vervallen. Vanaf juli wordt tevens het minimumvolume van uitgeademde lucht verlaagd van 1,9 naar 1,2 liter. Dit heeft als doel het aantal keren te verminderen dat de politie een arts moet inschakelen voor het afnemen van een bloedstaal, met name wanneer het minimumvolume niet wordt bereikt. Deze maatregelen zijn ontworpen om de efficiëntie van de blaastests te vergroten, waardoor de politie meer controles kan uitvoeren binnen dezelfde tijdsperiode. Dit zal niet alleen bijdragen aan een verhoogde verkeersveiligheid, maar ook aan een effectievere aanpak van alcoholgerelateerde risico's op de weg.

Lesen Sie weiter

Nieuwe Wet in België: Kwartier Uitstel Vragen bij Alcoholcontrole Verboden!

Hinterlasse einen Kommentar

Alle Kommentare werden vor der Veröffentlichung moderiert.

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.

Schnelle Lieferung

Wir versenden schnell und nachhaltig. Unsere Produkte werden sicher verpackt, damit sie in einwandfreiem Zustand ankommen.

Exzellenter Kundenservice

Unser Kundenservice hilft schnell, professionell und freundlich,
es 24/7 x 365

Sichere Zahlung & Datenschutz

Sichere Zahlung (SSL-Verschlüsselung) und Schutz personenbezogener Daten haben für uns oberste Priorität.